Hungária szelet II

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

tészta

  • 5 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 10 evőkanál víz
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg darált dió

krém

  • 3 és 0.5 dl tejet
  • egy karamell puding
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg dióval vagy gesztenye püré

teteje

  • csokimáz

Elkészítés

A tojássárgáját a porcukorral és 9 kanál vízzel habosra verjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a habbá vert fehérjét. A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felébe keverünk még darált diót. A diós masszát öntjük a tepsi aljára, a piskótát a tetejére és lassú tűznél sütjük. A krém készítése: A tejet a karamell pudinggal felfőzzük, majd a porcukrot is belerakjuk. Levesszük a tűzről, és amikor kihűlt, a margarint meg a diót vagy gesztenyepürét is belekeverjük. A tetejére csokimázt teszünk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.